donderdag 3 oktober 2013

Durf te kiezen!

Zowel in het persoonlijke als in het zakelijke leven gebeurt het regelmatig dat zich een dilemma aanbiedt, ten gevolge waarvan er een keuze gemaakt moet worden. Een keuze die niet altijd gemakkelijk te maken is, zelfs niet wanneer er maar twee opties zijn.

Voor beide opties is namelijk wat te zeggen. De ene optie kent voordelen, maar ook nadelen. De ander optie kent deze echter ook. Wat nu te doen?
Heel eenvoudig: maak een keuze! Niet kiezen lost het dilemma namelijk niet op. Sterker nog, het maakt het alleen maar groter, omdat naarmate de tijd vordert er voor beide opties steeds meer voor- en nadelen gevonden worden. Dit maakt de keuze alleen maar nóg lastiger.

Wat nu als de keuze niet de juiste blijkt te zijn? Ook eenvoudig: stuur bij of kies alsnog de andere optie. Betekent dit nu dat de initieel gekozen optie fout was?
Formeel misschien wel, maar bedenk dat indien er geen keuze gemaakt was, dit nog steeds niet duidelijk geweest zou zijn. Het initieel maken van de ‘foute’ keuze heeft dus meer opgeleverd dan wanneer er geen keuze gemaakt zou zijn.

Daarom: durf te kiezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten